MIJN CRATIEVE HOBBY

mijn hobby is Scrapbooking en kaarten maken ,Lekker eten ,wandelen en van de natuur genieten en als het budget het toelaat lekker op reis gaan.Blog Widget by LinkWithin

woensdag 7 oktober 2009

LEIPZIG_KLEIN PARIJS


WE HEBBEN DE LAATSTE DAG VAN ONS VERBLIJF DE GEZELLIGE STAD LEIPZIG BEZOCHT,EERST HEBBEN WE HET VÖLKERSLACHTDENKMAL BEZOCHT,DIE MAAR LIEFST 91 METER HOOG IS EN WAAR JE EEN PRACHTIG UITZICHT HEBT.Van 16 tot 19 oktober 1813, de zogenaamde Völkerschlacht (Naties Battle) vond plaats vlak voor de poorten van de stad.
Het leidde in het kader van de oorlogen van de bevrijding op een nederlaag van Napoleon tegen de troepen van de Oostenrijkers, Pruisen, Rusland en Zweden.

Völkerschlachtdenkmal
honderd jaar later, in 1913, was het monument gebouwd en ingewijd in het zuidoosten van de stad.

Het is 91 m (299 voet) hoog en staat op een voormalige focus van de bestrijding gebeurt.IK raad aan om naar boven TE GAAN de 501 trappen naar de top verder OM DE beelden TE zien, de Rubenshalle evenals HET leven VAN DE grote renners.

Van 2003 tot 2013, het gebouw is in wederopbouw.
DAN ZIJN WE AFGEZAKT NAAR DE OUDE STAD,ZE NOEMEN DIT KLEIN PARIJS WAAR OOK HEEL VEEL AMBIANCE WAS!WE HEBBEN ER LEKKER GENOTEN MET EEN FLINKE PINT EN EEN LEKKERE BRAADWORST TERWIJL ER MUZIKANTEN GEZELLIGE MUZIEK AAN T'SPELEN WAREN
Bedankt voor het langskomen
Lieve groetjes Akkina

3 opmerkingen:

Marjanne zei

jee Akkina, wat een prachtige stad! en wat een ontzettend gezellige sfeer daar!

Anneke zei

zo te zien hebben jullie het naar je zin gehad ;)
Dat worden weer hele mooie scraplayouts, kan niet wachten :D
Grotjes Anneke

RosesMarijke zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.